cloud

Çocuklar için Bateri

Img
  • 3-6 Yaş

    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Okul Öncesi Dönem

    Okulöncesi olarak adlandırılan bu yaş grubu öğrencilerimiz için özel olarak geliştirilmiş eğitim tekniği ile “Sayı,Kavram ve Renk”lerden faydalanarak hem bu ögeler çocukta pekiştirilir hem de bateri eğitimi zevkli ve öğretici hale getirilir. Aynı zamanda ders içinde İngilizce kelimeler de kullanılarak çocukların yabancı diline destek sağlanmaktadır.

    Derse başlamak için öncelikli adım çocuğun bateriye karşı ilgi duymasıdır. Daha sonra yapılan deneme dersleri ile çocuğun bateri eğitimine yatkınlığı gözlemlenir ve buna göre bir yol izlenir. Her çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi birbirinden farklılıklar gösterdiği için bateri eğitimindeki ilerlemeler de farklı seviyelerde olacaktır. Bu nedenle eğitim ile beraber çocuğun bateri çalmaktan keyif alması en önemli unsurdur. Junior Bateri Seti üzerinde dersler yapılmaktadır.

  • 7-12Yaş

    img
    img
    img
    img

    Okul Çağı Dönemi

    İlkokul dönemi olarak adlandırılan bu yaş grubunda 3-6 yaş grubuna göre daha detaylı ve ileri seviyede eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz okuma-yazma bildiklerinden dolayı davul notası ile birlikte eğitim sağlanır. Yine en önemli başlangıç unsuru çocuğun keyif almasıdır.

    Bu yaş grubunda çocukların ders harici evde çalışacakları haftalık ödevler verilerek tekrar sürelerini uzatmaları amaçlanır. Müzik stüdyosu ortamında ders yapılmaktadır.

  • img
    img
    img
    img

    Erken yaşta bateri eğitiminin önemi

    Müzik eğitimi, okul öncesi çağlarda bireyin gelişimi için çok önemlidir. Erken yaşlarda müzikle tanışan çocuklar yeteneklerinin gelişimi ve yaratıcılıkları konusunda ilerleme göstermektedirler. Özellikle de insanoğlunun daha anne karnındayken tanıştığı ritim duygusunun küçük yaşlarda çeşitli yöntemlerle eğitmenler yardımıyla geliştirilmesi müzik eğitimine temel oluşturmaktadır.

    Çocukların ritim eğitimini kolay algılaması ve tepkide bulunması aslında doğuştan itibaren içlerinde bulunan ritim duygusunun açığa çıkarılmasıdır. Duyduğu ritimleri aynı şekilde aktarabilme, zamanlama, tempoyu yakalayabilme, müzikle hareket edip durabilme, dinlemeyi öğrenme, bir enstrüman çalabilmeyi öğrenme ritim eğitiminin temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda çocuk üzerinde zamanlama duygusu, konsantrasyon süresinin artması, hafızanın gelişmesi, duyulan ritmin ya da müziğin beyin, kulak ve ellerle koordinasyonunun sağlanması, dinlemeyi öğrenme, grup çalışmasını öğrenme gibi çok önemli gelişimler gözlemlenir.

    Böylece çocuğun bir grup içerisinde birey olarak uyum sağlaması; özgüveninin gelişmesinde, sosyalleşmesinde, kendi yeteneklerini keşfetmesinde, paylaşmayı öğrenmesinde, kendini kontrol edebilmeyi, durabilmeyi öğrenmesinde büyük önem taşımaktadır.